Erasmus per a joves emprenedors és un programa que ajuda a proporcionar als aspirants a emprenedors europeus les habilitats necessàries per iniciar i/o dirigir amb èxit una petita empresa a Europa. Els nous emprenedors reuneixen i intercanvien coneixements i idees de negoci amb un empresari experimentat, amb qui es queden i col·laboren durant un període d’1 a 6 mesos. L’estada està finançada en part per la Comissió Europea.

Des de LYNE Group hem accedit a aquest programa a través de la col·laboració que tenim amb la Cambra de Comerç de Barcelona, entitat que forma part d’aquest programa d’intercanvi. Aquesta és una gran oportunitat per obrir la ment i entendre altres maneres de portar una empresa/negoci.

Beneficis de participar-hi

Com a nou emprenedor, us beneficiareu d’una formació en el lloc de treball en una petita o mitjana empresa d’un altre país participant. Això facilitarà l’inici amb èxit del vostre negoci o reforçarà la vostra nova empresa. També podeu beneficiar-vos de l’accés a nous mercats, la cooperació internacional i les possibilitats potencials de col·laboració amb socis comercials a l’estranger. 

En canvi, essent empresari amfitrió, podeu beneficiar-vos de noves idees d’un nou emprenedor motivat al vostre negoci. Pot ser que tingui habilitats o coneixements especialitzats en una àrea que no domineu, que també podria complementar la vostra. La majoria dels emprenedors d’acollida van gaudir tant de l’experiència que després van decidir acollir altres emprenedors nous. 

Es tracta d’una col·laboració en què tots dos també podeu descobrir nous mercats europeus o socis comercials, diferents maneres de fer negocis. A més llarg termini, us beneficiareu d’àmplies oportunitats de creació de xarxes i, possiblement, decidiu continuar la vostra col·laboració, possiblement com a socis comercials a llarg termini (per exemple, empreses conjuntes, activitats de subcontractació, relacions contractista-proveïdor, etc.). 

El programa «Erasmus per a joves emprenedors» està finançat per la Comissió Europea i opera als països participants amb l’ajuda dels punts de contacte locals, competents en suport empresarial (per exemple, Cambres de Comerç, centres d’inici, incubadores, etc.). Les seves activitats estan coordinades a nivell europeu per l’Oficina de Suport al Programa. 

Requisits

  • Planejar fermament iniciar un negoci, basat en un pla de negoci viable.    
  • Tenir menys de 3 anys d’experiència empresarial total.   

També cal: 

  • Ser resident permanent en un dels països participants.
  • Tenir un projecte o idea de negoci concret, reflectit en un pla d’empresa.
  • Estar motivat i compromès a col·laborar durant la vostra estada amb un empresari experimentat d’un altre país participant; estar preparat per contribuir al desenvolupament del negoci de l’empresari d’acollida i posar a disposició les vostres habilitats i competències. 

Si esteu interessats/des en participar en aquest programa Erasmus per a joves emprenedors poseu-vos en contacte amb LYNE Group a través del següent botó:

CONTACTA’NS!