La celebració del tercer afterwork de LYNE Group al restaurant Navium no podia presentar un escenari millor. Divendres, 18:30h de la tarda i la sala plena de gom a gom, on les persones que van assistir a l’acte van desprendre allò que van venir a buscar des del primer minut: bona vibra. D’aquí sorgeix el gran dubte de la jornada. Què és més important la predisposició de la gent a promoure aquest bon ambient o que l’empresa proposi activitats perquè aparegui aquest bon clima laboral? La pregunta del milió. Trobant certes similituds podem fer el símil amb una altra molt coneguda: què va primer l’ou o la gallina?

Prop d’una quarantena de joves amb una actitud emprenedora van poder gaudir de la ponència del jove empresari barcelonès Àlex Font (24), co-fundador de l’empresa Gaddex. El fil conductor de l’acte va ser l’organització d’activitats extra laborals entre els treballadors i les treballadores d’una mateixa entitat. Aquests tipus d’iniciatives permeten optimitzar les relacions interpersonals de les persones, que conseqüentment permeten millorar el rendiment d’aquestes dins les empreses. És una fórmula matemàtica suportada per una hipòtesi irrefutable.

Bon ambient laboral propiciat per l’empresa + Bones relacions personals entre treballadors = Augment del rendiment de l’empresa = Generació de més ingressos

Eines i recursos

Durant la ponència es van proposar eines i recursos, per a tots els i les assistentes, per posar-les en pràctica a les seves empreses o als futurs projectes de cadascú. Aquestes opcions són aplicacions tecnològiques que optimitzen els canals de comunicació per simplificar o unificar-ho tot en una mateixa plataforma.

Gaddex

Aplicació que permet crear activitats extra laborals amb treballadors/es de la teva mateixa empresa. Només iniciar-te en l’App et fa definir la teva zona geogràfica, recomanacions, gustos, etc. D’aquesta manera, l’usuari pot buscar afterworks que s’adaptin a la seva personalitat: des de partides de pàdel, rutes gastronòmiques, actes culturals, etc.

Discord

Discord és una plataforma social destinada a permetre crear grups de xat per a diferents finalitats. Pots pensar en ella com una cosa similar a Skype o TeamSpeak, encara que incloent les funcions d’altres eines més professionals. Té bastantes funcionalitats que permeten xatejar per text, per veu i fins i tot realitzar videoconferències, tot això amb una aplicació totalment gratuïta.

Slack

Slack és una aplicació de missatgeria per a empreses que connecta a les persones amb la informació que necessiten. En reunir les persones perquè treballin com si fossin part del mateix equip, Slack transforma la manera en la qual es comuniquen les organitzacions.

Speed Dating

L’acte va acabar amb una activitat de teambuilding on els joves i les joves van poder participar en un speed dating -activitat de preguntes i respostes ràpides-. El bon ambient que es va generar va permetre a que els assistens féssin networking i poguéssin aprofundir sobre temes més personals. Al cap i a la fi, tot això es va fer perquè es comencessin a establir relacions entre els assistents per en un futur poder arribar a establir connexions empresarials i/o personals.