El divendres, 24 de febrer, a les 18:30h de la tarda es va celebrar el ja habitual Afterwork de LYNE Group. L’acte es va dur a terme al lloc de trobada habitual dels lyners, el Restaurant Navium de Granollers, on prop d’una quarentena de joves van poder descobrir el Cas d’Èxit de l’empresa Columat, de la mà del seu cofundador i CEO, Albert Bladas.

Afterwork

Com cada últim divendres de cada mes, es va celebrar l’Afterwork de LYNE Group en un ambient emprenedor i distès, amb una gran història per escoltar: el cas d’èxit de Columat. Després de la presentació del secretari general de la comunitat, Aleix Colom, el protagonista va esdevenir el cofundador de l’empresa Columat. Una història relacionada amb el medi ambient i pensada i executada des de la sensatesa i la racionalitat. Per què?

Columat és una empresa que ha crescut de la mà de Lanzadera, Netmentora o Acció, entitats que tenen l’objectiu de crear empreses i d’assessorar-les. Aquest context els ha permès tenir els contactes i el networking clau per poder créixer. Aquesta és una de les claus empresarials, segons Albert Bladas, ja que aquests contactes els ha permès tancar contractes importants pel creixement de l’empresa.

A més, des de Columat mai han volgut morir d’èxit, i com va dir la Georgina Coll, cofundadora i CTO de l’empresa, «tot depén del momentum i de saber quan emputxar per tancar molts clients, o frenar i ser consceints que s’ha de desenvolupar millor el producte«. Segons la Georgina, Columat podria haver preparat una ronda de finançament per créixer el doble, però no ho van fer, essent conscients que havien de treballar molt bé el software i formar un gran equip.

Al final de la jornada, van confirmar que ara mateix es troben en un moment ideal: tenen el millor equip i el millor software per començar a vendre el producte, dotant l’equip d’una bona estructura comercial. L’acte va concloure amb un networking a peu dret on els joves emprenedors van poder compartir experiències i inquietuds del dia a dia, així com fer contactes pels seus propis projectes.

L’empresa Columat

Columat és una empresa catalana que té l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones i cuidar la salut del planeta. El seu motor és la innovació i persegueix reduir els problemes d’última milla i implementar una experiència omnicanal fent costat al comerç local i a les empreses. A través de les seves taquilles intel·ligents (smart lockers) recullen les comandes online en punts estratègics per conveniència i amb disponibilitat 24/7, perquè el client pugui anar a buscar la compra quan pugui/vulgui.

Mitjançant la implementació de solucions Click & Collect, inverteixen en el canvi i s’enfronten a un dels majors reptes per a les empreses: aconseguir el lliurament sense deixar de ser sostenibles. Tot això, amb una varietat important de productes, des de taquilles refrigerades, passant per taquilles estàndars, etc.